divendres, 3 de juny del 2011

L'OCB de Manacor organitza el seu lipdub per al 18 de juny

L'OCB de Manacor organitza un lipdub dins la campanya "Mallorca m'agrada!". Serà el dissabte, 18 de juny, entre les 15.00 i les 17.30 hores. Aquesta iniciativa pretén estimular la revalorització dels elements d'identitat propis com la llengua, la gastronomia, el paisatge, el patrimoni, la literatura, l'art, la història i la gent. També enganxa amb altres convocatòries semblants que hi ha hagut a molts pobles de l'illa, com Artà, Capdepera, Ariany, Campos, Felanitx, Petra, Maria, Sant Joan, Sant Llorenç, per
citar-ne alguns, i que s'han organitzat a través de la Xarxa per la Llengua, la Cultura i el País. Manacor també havia de tenir la seva oportunitat per reivindicar la seva petita pàtria. Per tal que tothom pugui participar d'aquest acte, l'OCB Manacor ha enviat una lletra de convit a organitzacions esportives i culturals, a associacions de tots els tipus, a centres educatius i a entitats diverses.

La coordinació general i la direcció del lipdub està en mans d'Antoni Galmés Martí "Prim", doctor en Arts Escèniques, professor de la Universitat de Barcelona, il•lustrador i director de teatre, entre altres facetes. Com que el lipdub, producte que s'ha popularitzat a través del YouTube, és un vídeo musical de sincronització labial i doblatge d'àudio on els participants canten un tros de la cançó fins que són substituïts per uns altres, i així fins que finalitza la composició, i també comporta el pas per espais diferents, l'OCB Manacor proposa cantar "Pa amb oli nacional", dels manacorins Ocults, una lletra que segur que ajudarà a afermar els valors de la nostra terra, la nostra cultura i la nostra gent. Quant a l'itinerari previst, hom pretén començar a la Biblioteca Municipal, per seguir dins el claustre, la plaça del Convent, el carrer Major, el del Rei Jaume II, el d'en Bosch, Alexandre Rosselló i acabar amb una concentració multitudinària a Sa Bassa. Aquest és un recorregut que permet la reivindicació del centre històric de la ciutat i també la distribució de tots aquells grups i entitats que confirmin la seva participació.

Aquest convit és una iniciativa per ajudar a la recuperació de l'autoestima dels manacorins, ja que podran fer públic i manifest l'orgull de viure en aquesta ciutat i aquesta contrada, de fer saber als quatre vents l'atractiu del municipi. És una crida a la participació massiva, a l'espontaneïtat i a l'humor. És una oportunitat d'envair el centre de la ciutat de manera festiva i, a la vegada, de crear un lipdub, com més multitudinari millor, que exhibeixi els arguments d'un Manacor que agrada als manacorins i també a aquells que no ho són.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada