dilluns, 11 de juliol del 2011

Presentat el lipdub de Manacor

La campanya “Mallorca m’agrada!”, organitzada per l’Obra Cultural Balear per donar conèixer els elements propis de la identitat mallorquina, ha arribat a una nova fita. El passat divendres, 8 de juliol, a les 20.00 hores, a la plaça Weyler de Manacor, es va estrenar el lipdub “Manacor m’agrada”, enregistrat el passat 18 de juny. I un dels protagonistes de l’audiovisual és el manacorí universal i número u del tennis mundial, Rafel Nadal. L’esportista apareix un moment a l’inici del
lipdub, en una escena ambientada a la biblioteca pública de Manacor en què Nadal lliura a la bibliotecària una pilota amb el lema “Mallorca m’agrada”. És el punt d’arrencada d’un lipdub que, al ritme de la cançó “Pa amb oli nacional” dels Ocults, viu un crescendo de participació fins a l’escena final. Precisament, aquest grup és un dels protagonistes de l’audiovisual, juntament amb el guitarrista Damià Timoner.

El lipdub inclou diferents versions del tema dels Ocults, que és interpretat per piano, guitarra –a càrrec de Damià Timoner- i banda de música. El recorregut del lipdub parteix de la biblioteca municipal i recorre tot el centre històrica de Manacor fins arribar a la plaça de sa Bassa, on acaba amb la vista aèria de les 1.000 persones concentrades. Precisament, més de 1.000 persones va ser el nombre de participants que l’organització calcula que varen participar en el lipdub. Al llarg de tot el recorregut es pot veure una àmplia representació de la vida associativa manacorina (associacions culturals, esportives, centres escolars...) i de la cultura popular (xeremiers, glosadors, cossiers, moratons, indis, castellers, gegants...).

El lipdub fou presentat a l’aire lliure el passat dissabte, en un acte, amb 300 persones, que va comptar també amb la projecció del making of i de diverses fotos, i amb un sopar a la fresca. Prèviament, a les 19.00 hores, al local de l’Obra Cultural de Manacor, es va poder veure una exposició de fotografies fetes durant l’enregistrament del lipdub.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada