dilluns, 11 de juliol del 2011

Èxit de la presentació del lipdub de Sineu-Alcem Es CINE

El dissabte, 9 de juliol, a les 20.30 hores, la plaça de Sant Marc de Sineu va acollir una pamboliada popular i la presentació del lipdub "Sineu m’agrada", enregistrat el passat 28 de maig. El lipdub va comptar amb la participació de l’escriptor Gabriel Florit "Sabateret", del Muc i la Muca i de més de 300 persones de Sineu, membres de diferents entitats del poble (xeremiers,
balladors, gegants, escoles, clubs esportius...). El lipdub va ser organitzat conjuntament per l’OCB de Sineu i per l’associació Alcem Es CINE, per reivindicar la recuperació de l’antic cinema de Sineu, actualment en desús, com a espai d’activitats i experimentació teatral. Precisament, la pamboliada va ser organitzada per les dues associacions com a sopar benèfic per aconseguir aquest objectiu. Hi varen participar més de 400 persones.

La vetlada, plena de referències al possible tancament de Televisió de Mallorca, i presentada per Joan Bibiloni, actor de "Llàgrima de sang", fou oberta per una actuació dels Xeremiers de l’Escola de Música de Sineu, que va donar pas a l’actuació dels glosadors, introduïda pel seu alma mater, Felip Munar. Mateu Matas “Xurí”, Pere Munar i Antònia “Pipiu” varen protagonitzar un combat ple de referències a l’actualitat política –als fets del 29 de maig, protagonitzats pel Círculo Balear i per una estatua de legalitat dubtosa, i també a les polítiques contra el català de José Ramón Bauzá-. Immediatament, es va fer la primera projecció del lipdub. Posteriorment, es va poder veure el documental “CINE”, basat en les vivències històriques dels sineuers i sineueres sobre el cinema del poble. Acte seguit, hi va haver una rifa popular, amb productes donats per diferents botigues del poble, i Toni Soler, autor de la cançó que apareix al lipdub, la va tocar en directe, acompanyat per una guitarra. L’acte va acabar amb la segona projecció del lipdub.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada