dijous, 28 d’abril del 2011

Dissabte, 30 d'abril: Gran Diada "Mallorca m'agrada"

Avui, dijous, 28 d’abril, a Can Alcover-Espai de Cultura s’ha fet la presentació de l’acte central de la campanya “Mallorca M’agrada”, organitzada per l'Obra Cultural Balear, que tindrà lloc el proper dissabte, 30 d’abril, a la plaça major de Palma. Hi han participat el president de l’Obra Cultural Balear, Jaume Mateu; la vocal de l’entitat i portaveu dels Joves de
Mallorca per la Llengua, Carme Sánchez; el vocal Antoni Colomer; i, en nom dels artistes que hi participaran, el cantant Pep Suasi i el membre de Cucorba, Biel Gamundí.

Jaume Mateu ha explicat el desenvolupament de la campanya “Mallorca m’agrada”, que ha considerat “un èxit sense precedents”. A hores d’ara, segons el president, s’han fet 30 lipdubs a altres tantes poblacions, que han permès mostrar els elements característics de cadascun d’ells. Està previst, a més, que se’n facin 10 més. L’entitat valora que hi han participat més de 15.000 persones. La campanya, a més, ha tengut un gran seguiment a través de la xarxa, amb més de 85.000 visites a la web www.mallorcamagrada.cat, on es poden trobar els diferents lipdubs i informació de la campanya. Per a Jaume Mateu, “Mallorca m’agrada” ha aconseguit els seus objectius: donar a conèixer els elements positius que caracteritzen els mallorquins i reforçar l’autoestima col•lectiva. El president ha afirmat que la campanya “Mallorca m’agrada” ha estat un exemple de reafirmació cultural i nacional, i que la nostra cultura ha de ser una eina per a la integració dels nouvinguts i la cohesió social. “Venim d’un passat i hem de compartir un futur”, ha assegurat.

Acte seguit, Mateu ha informat sobre el programa de la Gran Festa “Mallorca m’agrada”, que es farà aquest dissabte, 30 d’abril, a partir de les 17.00 hores, a la plaça Major de Palma. Serà una gran festa que donarà el toc final a la campanya (tot i que algunes poblacions organitzaran acte posteriorment). A més servirà com a acte de solidaritat amb Acció Cultural del País Valencià, entitat germana de l’Obra Cultural Balear a qui el govern valencià ha imposat multes per valor de 800.000 euros per haver mantengut els repetidors de TV3. A les 17.00 hores està previst que comencin els actes amb una actuació de Cucorba a la plaça d’Espanya, que farà gaudir els més grans i els més petits. Posteriorment, la gent que hi sigui present participarà a la Desfilada “Mallorca m’agrada”, que partirà de la plaça Espanya cap a la plaça Major precedida per xeremiers i caparrots. Paral•lelament, també a les 17.00 hores, la plaça Major serà l’escenari d’una ballada popular amb Música Nostra. L’espai també incorporarà una carpa on es podran veure tots els lipdubs de la campanya “Mallorca m’agrada”. A més, hi haurà paradetes de diferents entitats i un pastís gegant i milers de crespells amb la forma de Mallorca. A les 18.00 hores està prevista la sortida des de Cort d’una processó formada per batucades, dimonis i bèsties de foc, que arribarà fins a la plaça Major. A les 18.30 hores, hi haurà l’acte central de la Diada, amb la lectura del manifest “Mallorca m’agrada”, parlaments a càrrec de Jaume Mateu i Antoni Gisbert, d’Acció Cultural del País Valencià, i l’aixecada col•lectiva de pancartes “Mallorca m’agrada”. Posteriorment, hi haurà les actuacions de Tomeu Penya i de Pep Suasi, que faran les delícies dels més petits i els més grans. Com a darrera actuació, hi haurà un concert del grup valencià La Gossa Sorda, en solidaritat amb Acció Cultural del País Valencià.

Biel Gamundí, com a membre de Cucorba i com a un dels organitzadors del lipdub de Muro ha remarcat l’èxit de la iniciativa i s’ha mostrat molt orgullós de la resposta del poble. Pep Suasi ha donat l’enhorabona a l’entitat per la seva iniciativa a favor de l’autoestima col•lectiva. Per la seva banda, Antoni Colomer, membre també de l’OCB d’Artà, ha fet una crida a tots els ciutadans, tant de la Part Forana com de Palma, a no tenir peresa i participar a la Gran Festa. Carme Sánchez ha remarcat tant l’èxit de l’Acampallengua, amb més de 14.000 participants com la participació activa de la gent jove en els diferents lipdubs, i ha fet una crida també a aquest col•lectiu a participar massivament en l’acte de dissabte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada