dissabte, 30 d’abril del 2011

10.000 persones participen a la Diada "Mallorca m'agrada"


Avui, dissabte 30 d'abril, a la plaça major de Palma, s’ha fet la Gran Festa "Mallorca m’agrada!", acte central de la campanya "Mallorca m’agrada!", que ha recorregut diferents pobles durant els darrers mesos. L’Obra Cultural Balear ha culminat d’aquesta manera mesos de mobilitzacions –si bé algunes poblacions encara organitzaran actes durant les properes setmanes. A l’acte central hi ha participat, segons càlculs de l’organització, 10.000 persones, que han omplert la plaça Major de Palma per fer un acte d’afirmació cultural i lingüística.

La Diada ha comptat amb l’actuació de Cucorba, que ha fet
 les delícies dels més petits; amb una carpa on s’han pogut veure els lipdubs de les diferents poblacions de Mallorca, una de les revelacions de la campanya; una actuació dels Castellers de Mallorca; i d’una ballada amb Música Nostra. Devers les 18.45 hores, han entrat a la plaça Major, un cercavila amb xeremiers i caparrots, provinent de la plaça d’Espanya; i un altre amb batucades, dimonis i bèsties de foc. Els xeremiers han obert el pas a un grup de foners, que han desplegat d’un tir la pancarta de “Mallorca m’agrada” present darrera de l’escenari. Acte seguit ha començat l’acte central, presentat per Francesc Aguiló, que ha comptat amb parlaments de Jaume Mateu i de Toni Gisbert, coordinador d’Acció Cultural del País Valencià, que ha demanat la solidaritat illenca amb l’entitat, sotmesa a quantioses multes per part del govern valencià per no haver volgut tancar els repetidors de TV3. També hi ha hagut la lectura del manifest “Mallorca m’agrada”, a càrrec dels nins Biel Vich i Joana Florit, i dels adults Mahecor M’bengue i Dolors Forteza-Rei. També s’ha fet una aixecada massiva de pancartes de “Mallorca m’agrada”, a càrrec del públic assistent, primer al ritme de les xeremies i després a instància del cantant d’Ocults Toni Nicolau, que ha cantat i ha fet cantar al públic la seva cançó “Mallorca sempre”. Ha estat l’actuació sorpresa de la jornada. Posteriorment, els xeremiers han sonat l’himne de Mallorca, La Balanguera, i els dimonis i les bèsties de foc han fet un breu correfoc. Els assistents han pogut degustar un pastís gegant i uns crespells, tots dos amb la forma de Mallorca.

La jornada ha acabat amb les actuacions de Tomeu Penya, de Suasi i del grup valencià La Gossa Sorda, que ha fet arribar als assistents el seu missatge de compromís. La seva actuació formava part dels actes de solidaritat amb Acció Cultural del País Valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada