dilluns, 21 de març del 2011

"Calvià m'agrada": Homenatge a Pep Toni Rubio



L’horabaixa del dissabte, 19 de març, a la plaça Nova de Calvià Vila, va tenir lloc l’acte "Calvià m’agrada!", organitzat per la recent creada delegació de l’OCB. L’entitat va retre un merescut homenatge al músic calvianer Pep Toni Rubio, un dels impulsors del reviscolament de la cultura popular mallorquina. El programa va començar a les 17.00 hores amb tallers infantils a càrrec de Tina Servera. A partir de les 18.00 hores, la presentadora de l’acte, Maria Avellà, va explicar els motius de la campanya “Mallorca m’agrada” i
va introduir l’homenatge a Pep Toni Rubio. Va prendre la paraula la directora de l’Escola Municipal de Ball de Bot i familiar de l’homenatjat, Antònia Rubio. Acte seguit, l’Escola va ballar temes de Pep Toni Rubio.

A les 18.30 hores, el músic va pujar a l’escenari i va interpretar diferents tonades, acompanyat per altres xeremiers. Posteriorment, va ser el ton de la colla de xeremiers de Calvià. La lectura del manifest “Mallorca m’agrada” a càrrec d’Agustí Aguiló va precedir la pujada a l’escenari, en una intervenció sorpresa, de la cantant de Música Nostra, Miquela Lladó, que va fer una semblança de Pep Toni Rubio, tot repassant la seva trajectòria musical i a favor de la cultura popular.

Acte seguit, dues nines varen lliurar a Rubio una escultura de record obra de Gaspar Servera. Després d’unes paraules d’agraïment de l’homenatjat, va començar l’acte final, una ballada popular amb el grup Estol de Ponent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada