dilluns, 17 de gener del 2011

Palmanyola acull el primer acte de la campanya Mallorca m'agrada





El passat dissabte, 15 de gener, el local dels Escoltes de Palmanyola va acollir el primer acte de la campanya Mallorca m'agrada. La festa, organitzada per l'Agrupament Escolta Nureddunna amb motiu de Sant Antoni va aplegar al·lots i al·lotes i pares i mares. Prop de 200 persones varen prendre part a l'activitat.

Els actes varen començar a les 20.30 hores amb els parlaments de Joan Ramon, membre de l'Agrupament Nureddunna, que va presentar la revetla, i de Jaume Mateu, president de l'OCB, que va fer una crida als presents a estimar Mallorca i les seves senyes d'identitat. Acte seguit, Joan Ramon va llegir el manifest de la campanya Mallorca m'agrada.


A continuació, membres dels pioners i dels rutes varen fer una performance que representava el combat entre Sant Antoni i el Dimoni, simbolitzat en un joc de cartes. Varen estar acompanyats amb música de Sant Antoni interpretada pels mateixos joves. La victòria de Sant Antoni va acabar amb l'encesa de la traca i, per extensió, del fogueró. Les flames varen cremar la figura del Dimoni que coronava els tions. A partir d'aquest moment va començar la torrada popular. A les 21.30 hores va tenir lloc el combat de picat, a càrrec dels glosadors Mateu Matas "Xurí" i Macià Ferrer. Tots dos varen impressionar el públic amb les seves capacitats d'improvisació. Hi varen anar sortint diferents temes: Sant Antoni, l'escoltisme, el sexe... Els glosadors feren participar els petits i els grans en les seves improvisacions.

Amb aquesta activitat, la campanya Mallorca m'agrada ha començat a caminar amb força. Palmanyola ha estat la primera població de Mallorca que hi ha pres part, però durant les properes setmanes i fins al mes d'abril, en seran moltes més. Mallorca m'agrada té com a finalitats promoure l'autoestima col·lectiva, posar en valor tots els elements positius que comparteixen els mallorquins i rearmar moralment la gent que estima Mallorca. En temps de crisi cal valorar la cultura, la formació i l'educació, que són bàsiques per a la cohesió social. La cultura i l'orgull de poble són el principal antídot a les campanyes contra la nostra llengua. Per afavorir el procés d'arrelament a la nostra societat cal que els mallorquins estiguin orgullosos de la seva identitat i de la seva llengua. Durant els propers mesos, les delegacions i les entitats amigues organitzaran als seus pobles diferents diades de caràcter lúdic i gastronòmic (ballades populars, festes infantils, concerts, menjades...) i altres activitats de caràcter popular i participatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada